Манол Пейков сподели публикация в социалните мрежи. В нея става въпрос

...
Манол Пейков сподели публикация в социалните мрежи. В нея става въпрос
Коментари Харесай

Манол Пейков: В софийски ресторант само водата струва, колкото половин обяд в Япония

Манол Пейков показа обява в социалните мрежи. В нея става въпрос за един обяд от Япония и сравнението му с подобен от България. Той придружи хор  " Детска китка “, които са на турне в Страната на изгряващото слънце от 19 до 30 март 2024 година в градовете Йонаго, Токородзава и Токио.

Само да знаете, че легендата за непостижимо скъпата (от позиция на българския стандарт) Япония от дълго време е в предишното.

Тази заран на летище Нарита изядох една от най-вкусните гозби, на които съм попадал от доста време насам – фиде удон с пиле къри – като към тях си довзех парче превъзходен пилешки шницел и четири огромни скариди темпура.

Платих рутинно с карта, само че сетне ми хрумна да погледна касовата записка: 2,120 йени, или тъкмо 25 лв. и 20 стотинки.

Може да ви се стори малко претенциозно (или преувеличено) от моя страна, само че истината е, че през последните няколко месеца ми е мъчно да се нахраня вкусно в София за по-малко от 45 лв..

Един малък, само че значим щрих: водата в японските заведения за хранене не се заплаща – предлага се на стомах от диспенсър, освен това – чудесно охладена.

Тъжeн и индикативен факт: при моя водопоен потенциал в доста софийски заведения за хранене единствено водата постоянно ми коства колкото би ми коствал половин обяд в Япония. Което – изключително поради отколешната горделивост на България от нейното водно благосъстояние – от край време намирам за извънредно непристойно и пъклен експлоататорско, приключва своя пост пловдивчанинът.

Депутатът от Пловдив към този момент е в България, с цел да се причисли към своята парламентарна група. Всеки миг може да бъде свикано изключително съвещание на Народното събрание, в което да се гласоподава кабинетът " Габриел ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР